After a day's walk everything has twice its usual value.

George Macauley Trevelyan

 


15 juli

Distance today

Total distance

Weather


Dag 9

38 Km

248 kmWalking with: Peter


Route:

  • Castel-Urdiales
  • Laredo

De nacht was zalig: met open vensters op de marina lagen we te maffen in echte lakens in een eigen kamer. Zalige nacht. Rond acht uur pas staan we op, nemen een snel ontbijt en gaan weer verder. Langs de kust is de weg altijd mooi. We ontmoeten veel nieuwe mensen die allemaal het zelfde doel hebben… althans dan toch geografisch. Ook zij zoeken hun weg maar weten goed genoeg via GPS en satelliet waar het ligt. Maar schijn bedriegt altijd! Sommige wegen zijn noch via kaart of satelliet te zoeken. Jacob laat zich niet zomaar vinden! Dat weet ik spijtig genoeg maar al te goed.


 

Halverwege neemt Elianneke  een voorsprong wanneer wij onze glazen uit drinken. We geraken elkaar kwijt. Frankie en ik wandelen ondertussen 4 uur langer wanneer Elianneke al lang  binnen is in onze refuge. De zusters ontvangen ons met open armen. Na de administratie ga ik samen met andere pelgrims op de bank zitten. We stellen ons aan elkaar voor en zingen dan een paar liederen. Verdomme zware tocht vandaag en dit onthaal doet me uitbarsten in tranen.

Na een snelle douche zitten we samen op een terrasje ons avondmaal te nemen. Het is hier deze avond blijkbaar GAY-pride. De klank van het muziek in het restaurant staat zo hard dat ik met oorstoppen eet. Hoe hilarisch is dit! Julio Iglesias schreeuwt het uit over de daken.  Ondertussen komen er strakke vrouwen de bar binnen- en buitengelopen met shortjes die meer stof tussen dan wel rond hun billen hebben! Enfin bon Camino.