Alweer een smokkelroute van Italië naar Zwitserland? Inderdaad, een mens begeert blijkbaar altijd dat wat de andere heeft en moeilijk verkrijgbaar is thuis. Via een bijna onneembare pass verlaten we Italië en smokkelen wat ons betreft vooral schitterende herinneringen mee aan een vakantie die tot nu toe top was! We hopen dat jullie ook via onze verhalen van onze smokkelwaar genieten.

Haarspelbochten, verboden voor aanhangwagens (al dan niet in de vorm van caravans), duidelijk niet gemaakt voor druk en zwaar verkeer maken van deze oversteek een hachelijke bedoeling. We moeten als het ware door de bergpas wringen, van een zware bevalling gesproken! Indrukwekkende bergen en dito gevoel!  

 

We cruisen verder door Liechtenstein naar Baden-Wurtenberg waar onze laatste stop is in Markdorf – Burgberg. We logeren in het familiepension van de familie Reck te midden van de boombaarden, weiden en velden. Alweer iets volledig anders. We geloofden zelf eerst onze GPS niet als die ons vrolijk aankondigde dat we op onze bestemming waren aangekomen. Zowel Stef als ikzelf staan van nature uit sceptisch ten opzicht van de instructies die een dame met Nederlands tongval ons geeft. Zou dit anders zijn indien de fabrikant van de GPS ook een mannenstem in het systeem hebben geprogrammeerd? Wie zal het zeggen. 

We kunnen hier gerust ons eigen potje koken maar verkiezen toch nog een uurtje te gaan wandelen richting Markdorf centrum waar we in een typisch Duitse stube worden beloond voor onze inspanningen: typisch Duitse kost in de vorm van een Hongaarse schnitzel en een hammetje. Dit alles natuurlijk rijkelijk doorgespoeld met witbier.