2 days to arrive in Santiago. 


7 augustus

Distance today

Total distance

Weather


Dag 33

15 Km

806 kmWalking with:


Route:

  • A Roxia
  • Sobrado

 

We doen een snelle handwas en gaan in gesprek met de andere pelgrims. Stephen is een toffe Amerikaan die werkt en leeft in Madrid. Hij doet de Camino met z’n vader die net 70 geworden is. Verder zijn er wat Spanjaarden en één Duits meisje. We nemen allemaal samen het avondmaal dat de boerin voor ons heeft klaargemaakt. Het wordt een gezellige boel. Zesentwintig kilometer marcheren in deze temperaturen is geen lachertje en vooral zéér vermoeiend. We zijn nu een dikke achthonderd kilometer aan het stappen en de vermoeidheid laat zich voelen.  We krijgen van de boerin nog een “druppeltje” en houden het dan voor bekeken.

 


 

De etappe vandaag houden we bewust kort. We zijn zoals gewoonlijk bij de laatste om te vertrekken en het beloofd ook vandaag tropisch warm te worden. We stappen slecht 15 kilometer tot aan het klooster van Sobrado.

Ik wil de zondagsmis bijwonen in de abdijkerk en haast me na een snelle douche onmiddellijk naar het klooster. De grote kerk blijkt gesloten te zijn en de viering gaat door in een kleine kapel. De voorgevel is begroeid met onkruid en zelfs kleine boompjes. Ik heb de indruk dat de zaak verlaten is. Toch komen er bussen met toeristen aan die blijkbaar wel het één en ander kunnen bezoeken. Strange? Ondertussen blijkt dat de beslissing van niet in het klooster te slapen maar te kiezen voor een privé albergue de juiste te zijn. Een Duitse medepelgrim is er gewoon gaan lopen. Ze beweert al in vier nachten geen oog te hebben kunnen sluiten en is de hordes ongedisciplineerde pelgrims moe. Liever €4 meer betalen en effectief kunnen slapen. Dat weten wij al langer mevrouw. We beslissen een warme maaltijd te nemen ’s middags en maker er verder een luie zondag van.