It is better to travel well than to arrive.

Buddha


29 juni 2018

Distance today

Total distance

Weather
Sleeping: Camping Skanderborg


Route:

-  Tervuren

-  Keulen

-  Bremen

- Hamburg

-  SkaderbroadVoor ons dit jaar geen “bal-national” of defilé, ons Scandinavisch avontuur begint op de nationale feestdag. Hebben Frankie en Thierry dan niet lang genoeg de Belgische vlag gedragen als trouwe vertegenwoordigers van ons land? Onze eerste dag wordt een reisdag. Op maandagavond hebben we onze ferry naar Noorwegen, we besluiten dus héél de dag door te rijden zodat we tot op 200 km. van de Noord-Deense haven van Hirtshals zitten.

 

We doorkruisen heel het Rhurgebied. Niet veel zaaks dus, zware industrie en vooral druk verkeer. Ter hoogte van Dortmund leert een verkeersbord ons dat ze hier een “Industriecultuur” hebben. We geloven dit gerust en besluiten het niet te controleren! Bij een eerste sanitaire stop besluiten we ook een koffietje te nemen. Waar mijn gedachten waren toen ik er suiker in deed kan ik me niet herinneren, het resultaat anders wél. Mijn koffie is zou zout als drop! Verdomme zout in gedaan in plaats van suiker!

We houden een korte lunchstop vlak voor Bremen. Dankzij Frankie en Eliane is de frigo en voorraadkast volledig gevuld en kunnen we dus een mini picknick houden.  Na de stop vraagt Frankie me om het stuur over te nemen. Dit wordt mijn “maidentrip” met de camper. Ik werd al dikwijls uitgenodigd mee te rijden maar nam zelf nooit het stuur over. Ik rij van een stuk voor Bremen tot vlak voor Hamburg.

 

We rijden even verloren in de enorme haven en houden halt aan een pompstation om deze keer een échte koffie te drinken. Op zich niet het vermelden waard ware het niet dat we nog nergens op al onze reizen iemand hebben zien werken met zoveel tegenzin.

Rond 20 u 30 rijdt Frankie dit kleine paleis op wielen onze campingplaats op. De Volkswagen Californië (uitvoering Ocean) kan perfect de vergelijking doorstaan met een eerste klasse coupé in de Oriënt Express. Het is zalig te weten dat alle bij de hand is, keuken met gasfornuis én afwasbak, salon, ruime slaapplaats voor vier én een uitgerust terras! Jawel meneer, niet gelogen! De bedenkers van dit design hebben meer verborgen lades en deurtjes voorzien in de kasten en wanden van de camper dan de gemiddelde meestermeubelmaker ooit kon bedenken voor de “secetaires” en kaptafels van het kasteel van Versailles! Alles past precies in elkaar als een drie dimensionale puzzel.

Het enige waar we vandaag nog moeten aan denken is ons knus te installeren en onze “draai” te vinden. Ons aller Elianneke zorgde voor een schitterend avondmaal dat in no time vanuit de koelkast op de tafel werd getoverd. Een avondmaal op de camping hoeft helemaal niet spartaans te zijn. We dekken de tafel met tafelkleed, onderleggers, borden en bestek. We toveren van twee (lege) Jupiler blikjes, twee kandelaars. Zelf Walt Disney zou dit niet kunnen bedenken! We zijn er zeker van de kandelaars op het staatsbuffet vandaag in Laken minder aangepast zijn dan de onze, voor vaderland en vorst! Santé Fluppe!