Match Bazilië-België

We hebben koortsachtig naar de juiste plek gezicht om de match te volgen. Verschillende terrasjes en bars worden vergeleken, kaarten bestudeerd, afmetingen van schermen genomen… dit is een serieuze zaak. We gaan deze match niet zomaar ergens volgen… alles moet goed zitten. Een beetje teleurgesteld gaan we in de “beste” bar binnen en maken we ons klaar. Thierry is voelt zich niet al te best, de zenuwen zijn nu wel erg gespannen.
Om de ambiance in de keet wat op te drijven roept Frankie onze Japanner van dienst binnen en laat ook aan de twee Brazilianen geen keuze. Machtige match zoals we weten… na afloop kan het geluk niet op! De kinderen komen naar Thierry om zich héél fier te laten decoreren met de medaille van de Belgische driekleur! Dit is een historische dag voor hete Belgisch voetbal!

Aan de eerste goal hebben we zelf niet veel verdienste… maar dat is dikwijls zo, ook in het “echte” leven. De punten die de grootste politieke partij van Vlaanderen scoort worden heel genereus aangeboden door een andere partij die haar eigen uiten in stapt? Niet?

Match Zweden-Zwitserland

Gustaf legt ons snel de Zweedse tactiek uit: geen. Gewoon vlammen als gekken. De match was inderdaad hilarisch. Eén van de Zweedse spelers trek zo had aan de short van een Zwitser dat de sukkelaar zijn edele delen als parels aan zijn oren hangen! Het heeft meer weg van catch maar we amuseren ons zot… en dit tegenstaande dat de volle zon op het scherm staat en we met z’n vieren voor het open raam zitten te staren en hopen dat de zon de match niet compleet onzichtbaar maakt.

 

Zweden wint uiteindelijk de match en onze super vriend kan eindelijk relaxeren. Hij concludeert: “Good times” en gelijk heeft hij.

Match België-Japan

Het relaas van de thriller België-Japan moet ik hier niet meer doen… dit staat sinds de match in het collectief geheugen van de Belgen geschreven. Wat ik u wél kan vertellen is dat onze doorkomst hier niet onopgemerkt is geweest, en dat de inwoners van dit kleine dorp nog lang zullen vertellen over die “fameuze” avond. De zaal werd net voor de match met een enorme paravane in twee verdeeld. Eén deel is keurig gedekt, het andere niet. Is het chique gedeelte komt een hele familie – de volle drie generaties – eten, vermoedelijk voor de verjaardag van Bobonne. Hoeveel keer dat ze zich in hun maaltijd hebben verslikt is me onbekend maar veel kunnen ze niet genoten hebben met de opstoten van collectieve furore!