3 augustus

Distance today

Total distance

Weather


Dag 29

25 Km

725 kmWalking with:


Route:

  • Lourenza
  • Gontan

We eten een kleine hamburger – ja zelf ik – en gaan naar bed om 20 uur. Slapen? Neen. Moe? Neen, gewoon rusten. Soms onvoorstelbaar hoe de weg je kan raken. We voelen ons sterk en gaan maar aan, zonder echt ooit een balans te maken. De enige regel is gaan, en blijven gaan.  Om 20 u 30 lig ik in bed, Frankie controleert zijn boodschappen op mail en Eliane ligt tussen toegeven aan de slaap en wakker blijven. Bij ochtendgloren heeft Jacob weer een schitterde zonsopgang voor ons voorzien.

 


Het ontbijt is niet gratis maar toch bijna… een paar koeken en wat koffie doen wel wonderen. We vertrekken rustig omdat ook ons verblijf voor deze avond is geboekt. We betalen € 30 voor drie. Niet sukkelen dus. De weg is vandaag alles behalve plat. We steken de bergen over die ons scheiden van de vlakte waar Santiago in ligt. De vele windmolens die op de heuvelruggen staan voorspellen niet veel goeds. Hier moeten we over. In een klein stadje Mondoneno nemen we al om 11 u een kleine lunch. De kathedraal die bij ons nauwelijks een dorpskerk van een  kapelaan zou zijn, heeft wel allures. Ik ga in het kleine museum twee  stempels halen voor onze credentials. We bereiden ons voor met onze Camino Princes voor de koninginnenrit van een vorstelijke Camino. Het zal hard worden! 

 

25 kilometer bergop was de boodschap vandaag en zo was het ook. We kwamen vlakbij de windmolens die een stuk van Galicië van elektriciteit voorzien. Volgens alle documentatie zou hier niets voorzien zijn. Weer zijn de gidsenmakers mis. Weer hebben de professionals van de Camino het faliekant fout! Natuurlijk was er 10-jarige Christian die van op z’n kleine tafeltje op het erf van vader koele drankjes verkocht. Alleen moet men het zien… of waarschijnlijk laat Jacob het alleen zien aan diegenen die het appreciëren.  Ondertussen komen de kippen je begroeten en ligt de puppie “Dar” aan je voeten, Galicië hoeveel meer kan ik van je houden?

We blijven wandelen tot we door de toffe bende worden begroet bij het binnenlopen van het dorp!  De gasten met gitaar zijn er, iedereen is plezant! Alweer een etappe gedaan! 


Klik op het filmpje om het te starten