Laatste ski dag! Linsey besluit toch vanuit Fiss naar Serfaus te skiën… en ik? De Ladisabfahrt natuurlijk. Kathy en Stef doen een uitstap naar Samnaun, het kleine tax paradijs op een halfuurtje rijden van Fliess. Met een bijna ongepaste zelfzekerheid vraag ik aan Stef of ik deze ochtend zijn Go-Pro-state-of-the-art camerasysteem mag lenen om mijn laatste “abfahrt” life te filmen. Na een oefenronde vertrek ik om een kleine 9 minuten later benden aan te komen. Het is me gelukt! Waar ik begin deze week nog een uurtje nodig had doe ik het nu op no time! Volharden, dat is de boodschap! Dat er ondertussen een serieuze snijwonde is ontstaan in mijn rechter kuit maakt niets uit!

Ook Linsey weet wat doorbijten is! Ook zij slaagt in haar opzet en komt na een vol uur skiën in Serfaus aan. We hebben beide onze grenzen kunnen verleggen! Stef en Kathy pikken me op hun terugweg van Samnaun op en rijden samen naar Serfaus om Linsey te vervoegen. We namen deze week nog niet de tijd om in dit stuk van het skigebied de liften te nemen tot boven en daar van de uitzichten te genieten. Bovendien weet Linsey dat het restaurant helemaal boven meer dan voortreffelijke hamburgers serveert. We drinken een pintje en Linsey en Stef een frisdrank. Ik weet niet zeker of de keuze eerder om de inhoud dan wel om het glas zélf ging. Eén ding staat vast… ze zullen daar vanaf onze passage twee glazen minder moeten afwassen!

Vanuit Komperdell doet Linsey een laatste krachtinspanning en besluit op de latten naar het dal te gaan. Wij nemen de liften! Onze tijd zit hier bijna op. Als afsluiten van dit schitterende weekje hebben we tickets gekocht voor de show die de skileraren houden op de Möseralm. We moeten dus vroeger naar het hotel om onze laatste maaltijd te nemen en op tijd terug richting Fiss te vertrekken.

De show was ronduit schitterend. Een klein legertje van skileraren voeren de meest adembenemende kunstjes uit. Ook de freestylers maken deel uit van de show en zijn de acrobaten van dit circus. De sneeuwkatten, de enorme machines die elke nacht opnieuw vanuit het dal naar boven rijden en de pisten terug als een spiegel maken, lieten zien welke power achter hun motorkap zat. Het geheel werd afgesloten met een vuurwerk dat hier hoog in de bergen extra weergalmde. De spierwitte bergflanken werden door de vuurpijlen gekleurd in alle kleuren van de regenboog! Hoe cool is dat!