There is no Wi-fi in the forest, but I promise you will find a better connection.


Sleeping: Camping Biristand (Biri) Lillehammer


1 augustus 2018

Distance today

Total distance

Weather




We lagen er vroeg in gisteren en zijn dus samen met de vogeltjes wakker. Het heeft gisterenavond en deze nacht nog serieus gestormd boven het meer. Soms regende het zo hard dat de overkant van het meer ronduit onzichtbaar werd!  We haasten ons het sanitair te gebruiken om te vermijden in de file te staan. De laatste opsmukwerken aan deze camping – en dus ook het sanitair - werden uitgevoerd begin jaren ’70. Zoveel is duidelijk. Vintage heet dit nu! Zowel Frankie als ikzelf beamen dat er niets gaat boven het design van begin jaren ’70: robuust, kleurrijk, met momenten psychedelisch maar ook altijd met karakter en bovenal tijdloos! Ah bon!



Eliane bakt ons een heerlijk Engels ontbijt met spek en roer- of spiegelei. We zullen het ook nodig hebben! Op het programma staat een goede wandeling in het natuurgebied dat vlak achter de camping begint. We wandelen anderhalf uur tot aan een kleine berghut en pauzeren daar even. De zichten over het meer zijn schitterend… terug genieten dus.

We brengen de namiddag door aan de oevers van het meer. We waren vastbesloten te zwemmen maar het weer stak stokken in de wielen… te veel wind. We zetten onze stapschoenen te drogen, doen een handwasje, lezen wat én observeren onze omstaanders. Een Italiaans koppel komt aan met een huurcamper en hebben de grootste moeite het gevaarte te parkeren. Al kibbelend passeren ze onze oase van rust… even verderop besluit mijnheer resoluut de riem er af te leggen en legt op even kordate manier mevrouw het zwijgen op… op dat moment waren ze al te ver weg om ze nog te horen maar mijn Italiaanse ervaringen hebben toch enige expertise gegeven in hun gebarentaal!

Tegen de klok van vijf beginnen we aan het avondmaal. Het stoofpotje van rendier heeft nu een dag kunnen “trekken”. We zouden te allen prijze deze fleuron van de Noorse gastronomie proeven, en het heeft effectief gesmaakt.

 

Tegen 21 uur word ik door Eliane en Frankie uit mijn boek gerukt. Ze zullen me deze avond initiëren in de geheimen van het pokerspel. We kaarten er lustig op los en gaan pas rond 22 u 30 naar binnen. Ik kan nog rustig doorlezen tot 23 u 30 zonder licht aan te doen… in het land van de middernachtzon blijft het lang klaar en is het vroeg ochtend… rond 4 u ’s ochtends komt de zon al terug op!