Een dagje langer slapen. We maken pas afspraak rond 10 uur. We trekken er terug op uit en verkennen de strip wat verder. De namiddag spenderen we aan het zwembad, dat omwille van het stormgevaar gesloten is. Enkel het kleine zwembad is open. We relaxen wat, drinken een cocktail en bekomen van de laatste 14 dagen.

Rond 4 uur gaat de Tervurenbende samen met Flip al wat eten omdat we om 19 uur een show boekten van David Copperfield.  We kiezen voor één van de bekendste steakrestaurants. Flip en Stef kiezen voor een T-bone steak van om en beide 1 kg! Waar ze steken weet ik niet, de andere houden het bij een bescheiden 300 gr.

Om 18 u 15 zijn we al in het Grand MGM waar de show van Copperfield plaatsvindt. Ik installeer me in afwachting in een luie zetel vlak voor een slotmachine en dommel in slaap. Om me te wekken steekt Flip bij wijze van grap $ 1 in de machine. Ik wordt wakker en besluit er twee dollar extra in te steken. Zonder enig idee te hebben van wat te doen start ik de zaak op. Het ding begint te flippen en te flitsen… mijn puntentotaal loopt in de duizenden op…. Als ik op de “Collect” knop druk spuwt te machine een ticket dat ik aan de automatische kassa kan gaan innen. Ik ben op slag $ 22 rijker.

 

De grootste gok is misschien wel geweest om samen deze reis te ondernemen. Een gok die we, wat mij betreft, meer dan gewonnen hebben. Uiteindelijk kende niet iedereen elkaar, het reisprogramma was intensief en vermoeiend. Het was een écht genoegen met jullie mijn eerste grote Amerikareis te mogen maken en zal zéér veel mooie herinneringen koesteren aan jullie gezelschap.