Catch-phrase of the day:

Don't follow the crowd, let the crowd follow you.

 6 th April 2015

Distance today

Total distance

Weather


32  km

102 kmPrevious daily reports: Click Belgium, France or Spain.


Sleeping:  Namen


Visitors:

Profondevile: Ooh Kathy, Kathy & Kelle

Bleth-sur-Meuse-devant-Dinant: Andrea & Jos


Route

  • Namen
  • Profondville
  • Bleth-sur-Meuse-devant-Dinant
  • Dinant

We marcheren vandaag van Namen via Profondville naar Dinant.  De zotte farandole van gisteren hangt nog een beetje in de kleren... Geen GPS nodig, de Maas zal ons leiden... 32 kilometer lang meanderen we mee tot Dinant. We genieten van de voorbijvarende boten en de agressieve ganzen die het niet op ons hebben. 

In Profondeville wachten we ongeduldig op onze eerste bezoekers... Ooh Kathy Kathy en Kelle komen ons bezoeken.  We drinken een pintje en vernemen dat we het gespreksonderwerp zijn in alle Tervuurse winkels en kroegen. Madame van de beenhouwer  zou dit ook eens willen doen... maar dan wél 50 kilometer per dag zelle!

 

Verderop in Bleth-sur-Meuse-devant-Dinant (evenzeer ook sur Meuse) komt een motard en zijn amazone ons tegemoed.  Ook Andrea en Jos komen ons opzoeken. Andrea heeft lekkere notencake gebakken en dit op basis op Duits recept meneer! Het doet deugd.  Natuurlijk verlaten we  het jaagpad langs de Maas en gaan we naar het dorpsplein. In volle kermis drinken we samen iets en we worden bovendien getrakteerd op een frietje!  Chance... we konden toen niet weten dat het ons avondeten zou zijn. In Dinant checken we in in het het Ibis-hotel en hebben nog een tof gesprek met twee Kortijkenaars. We gaan wederom slapen om 27 u 27.