Om iets voor 4 uur ’s ochtends word ik opgepikt aan mijn voordeur, als dat geen luxe is. Gepakt en gezakt voor een weekje ski- en sleeplezier. Toen Kathy en Stef me een paar maanden terug het voorstel deden om samen met dochter Linsey nieuwjaar te gaan vieren in Oostenrijk, heb ik geen moment getwijfeld. Natuurlijk ga ik mee!

 

De twee ervaren Oostenrijkreizigers zitten vooraan, Linsey en ikzelf zitten knus achteraan. We zijn al bijna halfweg Duitsland wanneer ik wakker word.  Van de 850 km die we moeten doen is iets meer dan de helft achter de rug!

De auto van Kathy wordt als snel omgedoopt tot “de Voiture van Nette “Lampaing”! Waarom dan? Nette Lampaing was in Tervuren gekend als “den bollenwinkel”. Geen rasechte Tervurenaar die er voor een bioscoopbezoek niet langsging en de zakken vulde vol zuurtjes en ander snoepgoed. De opbergvakjes van de vier deuren van de auto zitten ook val met allerhande: Engelse winegums, zuurtjes, bonbons, guimauvekes enz... De lekkerste zaligheid van heel de collectie zijn natuurlijk de huisgemaakte wafeltjes van Nora, gemaakt met goede boter!

Rond de klok van 3 komen we aan in Hotel Mariënhof in Fliess. De eigenaars kennen Kathy en Stef al zo lang dat ze de sleutel gewoon hebben klaargelegd op het receptiemeubel aan het onthaal. Hotelgasten worden hier ontvangen als familie! We zetten snel onze bagage op de kamer en vertrekken onmiddellijk naar het skigebied om daar een aantal praktische aangelegenheden te regelen. We moeten onze skipassen nog aankopen, een locker voor het materiaal huren en tickets aanschaffen voor de show van donderdagavond.

 

Het skigebied in de vallei van Serfaus-Fiss-Ladis is maar liefst 214 km lang en telt 69 liften. De kaart van het skigebied is ronduit gigantisch. Pistes van alle kleuren en moeilijkheidsgraden. Ik beperk me in alle geval tot de blauwe pistes...en bij voorkeur nog de licht blauwe pistes. Linsey stond hier al viermaal op de latten en is een héél stuk zelfverzekerder.

Na wat praktische aangelegenheden versmelten we ons tussen de masse wintersporters die bij het vallen van de avond gezapig het skistation komen binnenglijden en recht hun weg banen richting Hexenalm. Ook wij laten ons verleiden en stappen binnen. Kathy en Stef zijn vermoeid van het rijden en verdienen net zoals de wintersporters zeker een frisse pint. Beleefdheidshalve sluit ik me bij hen aan.  

Het is een oprecht blij weerzien met onze gastvrouw en gastheer. Hani wacht ons op aan het onthaal en verwittigd onmiddellijk haar echtgenoot! Net zoals de driekoningen komen ook wij niet met lege handen... op hun aanvraag brachten we watt feestmateriaal mee voor de nieuwjaarsnacht alsook wat Belgische zoetigheden.

 

Bij wijze van welkomstgeschenk krijgen we een grote portie flinterdun gesneden gerookt spek samen met vier glaasje van de heerlijkste schnaps! A la bonheur... dit laten we ons smaken! De vakantie kan nu pas echt beginnen.