Datum

Distance today

Total distance

Weather


18 juli 2022

11 km.

137 km.


Altimeters up

749 m.

Altimeters down

764 m.Sleeping: Hotel Marienhof - Fliess


Walking with:  Kelle


Route:

- Hangbrug

- Verpeilschluch Alm en HütteWat doet een mens na de Lechweg gewandeld te hebben en dus gedurende 7 dagen een strikt wandel- en leefritme gehad te hebben? Inderdaad terug gaan wandelen! Meer nog zelfs, de tocht naar de Verpeilschlucht start met een reeks loodrechte en open trappen die in het eerste stuk uitmonden op een hangbrug boven een waterval. Een makkie dus!Indien men mij dit een jaar geleden zou hebben gevraagd, zou ik onmiddellijk en dus zonder twijfel hebben gepast. Dit jaar zoek ik deze uitdagingen op. Hoe snel kunnen de zaken veranderen? Hoeveel van wat we doen en laten, hebben we dan niet zelf in handen?


Daarna gaat de tocht verder via een te beklauteren bergpad tot op een uitzichtpunt dat de naam “Adelaarsuitzicht” draagt . Vervolgens wordt de nietsvermoedende wandelaar verondersteld nog een dik anderhalfuur verder te marcheren tot aan de Verpeilschhütte op 2025 meter. Stef en ik ondergaan stilzwijgend ons lot. Geen van ons beiden geeft toe dat het echt wel een zware tocht is. Ik meen me niet te herinneren ooit last te hebben van mijn kuiten maar moet nu ook meermaals even gaan zitten. 


De meeste mensen doen dit trouwens ook niet helemaal te voet. Er zijn onderweg drie parkings van waaruit men de tocht kan starten, maar dit is voor ons helemaal geen optie. Alles of niets! Na een dikke 2:30 u. bereiken we de hut waar we genieten van een Radler met pompelmoessap en een lekker soepje. We begrijpen moeilijk hoe mensen vanuit deze plek nog eens 6 uur kunnen gaan stappen en zien vooral niet langs waar ze dan de machtige toppen van deze alm kunnen oversteken.

 

We zijn niet echt spraakzaam na deze tocht en zitten op het terras van de hut. We genieten van de onmetelijke grootsheid van deze plek en voelen ons, hoe klein en vergankelijk we ook zijn, toch een stuk van het geheel en mijmeren over de prachtige tocht die we gedaan hebben, ergens met spijt dat het erop zit maar zeker ook met dankbaarheid voor de zeer intense momenten die we mochten beleven… moge we in de toekomst inderdaad ons minder zorgen maken, geloven en (altijd even intens) LEVEN! (zie spreuk aan de kapel)