Look deep into nature,

and then you will understand everything better.

Albert Einstein


5 juli 2015

Distance today

Total distance

Weather


Dag 90

32 Km

2360 kmPrevious daily reports: click Belgium, France, Spain.


Sleeping: As Pias , Oliveiroa


Walking with: Gerry en Wilma


Route:

  • Negreira
  • Oliveiroa

De kamer voor vier personen die we bespraken in de Albergue van Negeira blijkt een slaapzaal te zijn van 10 bedden die volledig voor ons is voorbehouden. We hebben ook twee badkamers te onzer beschikking! Gieren!! Bij het ontwaken controleer ik m’n pc... verdorie niet geladen. Ik controleer alles en merk dat de stroomkabel van de lader is doorgesleten. Hoe ga ik dat weer gerepareerd krijgen? Als het niet lukt de oplader te maken, zal ik geen verslag meer kunnen uitbrengen.

Het is weer een mooie tocht langs de vele Galicische dorpjes. Het is gewoon schitterend te lopen langs de paden van het Spaanse platteland. Zalig. Tegen de middag stoppen we voor een snelle lunch. Ik probeer de stroomkabel te repareren maar zonder “suikertje” zal dat niet lukken. Misschien straks op onze overnachtingsplaats met wat plakband... verdorie!

 

We kregen van een Canadese pelgrims, Josselin, het advies om in Oliveiroa in een specifiek restaurantje het pelgrimsmenu te gaan eten. We beslissen zelfs hier te overnachten, de kamers zijn de mooiste die we hebben gehad, met ontbijt en dit voor een meerkost van nauwelijks € 3.


We installeren ons en de MacGyver in mij wordt wakker. Ik probeer de lader te maken en test het uit. Uit het stopcontact springt een vlam die gevolgd wordt door een zware slag. Mislukt. Ondertussen zet ik héél het pension – keuken, bar, kortom alles – zonder stroom. Beter geen tweede poging doen. Ben eigenlijk wel best verdrietig dat ik mijn werk niet kan afmaken... maar bon.

 

We gaan beneden een aperitief nemen en gaan aan tafel. Wederom een schitterende maaltijd voor géén geld! Bij het afsluiten van de maaltijd op het terras voor het restaurant zien we hoe een manneke van nog geen 5 hier de zaak naar zijn hand zet. Opa wil rustig een pintje drinken met zijn maten maar krijgt daartoe de kans niet. Ik maakte ooit al zo’n scène’s mee in Italië... Vanuit mijn bed hoor ik later op de avond wel hoe – vermoedelijk de vader – een einde stelt aan zijn onhoudbaar gedrag.