Bezit zonder vrienden is vreugdeloos.

Seneca


19 juni 2015

Distance today

Total distance

Weather


DAG 75

26 Km

1985 kmPrevious daily reports: click Belgium, France, Spain.


Sleeping: Refuge van de Franciscanen, Leon


Walking with: Gerry en Wilma


Route:

  • Religos
  • Leon

Na een lange siësta ga ik toch naar beneden en probeer iets te eten. Ook dat lukt niet echt. Frankie eet de helft van mijn broodje op. We relaxen wat in de tuin van de refuge. Ook Wilma maakt terug haar opwachting. Ze heeft de hele namiddag geslapen en voelt zich ook niet lekker.

Het avondmaal voor Wilma bestaat uit droge toost en thee. Ik hou het bij een slaatje. Frankie en Gerry volharden en bestellen het pelgimsmenu. We gaan allemaal slapen 8.30 u. omdat we morgen toch willen proberen tot in Leon te stappen. Gerry beleeft de slechtste nacht van de tocht. Ook zij ligt in de lappenmand.

 

We vertrekken om 6.30 u. om de grote hitte die ze vandaag hebben voorspeld te vermijden. We trekken  langzaam de tocht op gang... het schijnt toch te gaan. De pijn is er nog steeds maar het is wel uit te houden. Onderweg komen we weer de meest bizarre pelgrims tegen. Achteraan op een fiets is een pop van Bert of Ernie vastgemaakt. Zij mogen hier niet ontbreken. Gisteren al  zagen we twee Franse dames die met een zijden doek over hoofd en schouders over de Camino schrijden. Precies twee wandelende Mariabeelden.


Bij het binnenlopen van Leon komen we terug de meneer met zijn kunstbeen tegen. Zijn krukken heeft hij met windels aan zijn armen gebonden en onder zijn krukken heeft hij met ijzerdraad stukken fietsband bevestigd omdat de rubberen topjes versleten waren door het slechte pad. Waarom zou ik nog enige reden hebben tot klagen. Alweer een lesje in bescheidenheid!

We boeken twee tweepersoonskamers bij de paters Franciscanen. Voor geen geld hebben we allemaal een eigen douche en wc. Het ontdekken van de stad Leon is voor straks pas, als de was gedaan is.

 

Gerry blijft uitrusten, wij trekken de stad in. De kathedraal is prachtig, 1800 m² glasramen, Vlaams houtsnijwerk, hooggotiek op zijn Spaans. De uitleg die de audiogids ons geeft is weer eindeloos, effe ingrijpen, een hele namiddag willen we hier niet doorbrengen. In de stad tonen de thermometers ons dat het 33 graden is. Veel te warm om in te lopen in elk geval. Ondertussen maakt ook  deze stad zich weer op voor een groot volksfeest. We hadden al twee grote stadsfeesten. Een derde kan er misschien bij. 

Ondertussen heeft mijn goede maat Joe een berichtje gestuurd met de vraag elkaar te ontmoeten. Ik verheug me erop want ik was écht bang hem niet meer te kunnen zien omdat ik met m'n pijnlijke voet het tempo niet kon aanhouden.