We besloten gisterenavond een wellnessochtend in te lassen.  Dit is een mogelijk verklaring voor het wel héél late uur waarop we gingen slapen.

Fritske kon het zo lang niet uithouden en lag languit in zijn mand te maffen.

Na de maaltijd snorden we wat youtube filmpjes op van André Hazes, Toon Hermans en Lange Jojo. Rinie bleek bovendien een verleden te hebben als antiquair op de "Place du Jeu de Balles" in Brussel... de voddelmarkt, maar ook de Sablon is hem helemaal niet onbekend.  We beloven plechtig bij een volgend bezoek aan Brussel zeker tijd te maken om te "chineren" in de oude spullen die er te koop worden aangeboden, of gewoon gratis kunnen worden meegenomen. Misschien kunnen we er een kleine wedstrijd van maken.... het mooiste object voor € 5? De uitdaging is gelanceerd! Aan jullie om ze op te nemen! 

Tijdens ons late ontbijt - waarbij nota bene quasi iedereen in pyjama zat - stond de sauna al te warmen. Het is de eerste ochtend dat het niet aan het gieten is maar toch besluiten ons aan ons initieel plan te houden. Relaxen.

We wisselen de sauna af met de jacuzzi. Het is niet echt koud en wandelen tussen twee saunabeurten gewoon over één van onze terrassen of zitten even in een luie stoel in de tuin.  

Het is eens een andere manier om van dit schitterende landschap te genieten. Vanuit het warme bubbelblad op het plateau du Soleil zien we uit over de bossen en de vallei van de Ourthe. Veel zaliger dan dit kan het niet worden!

Na een een lekkere lunch vertrekken we terug richting Durbuy... te voet. Uiteindelijk ligt het stadje op nog geen uur marcheren van ons huisje. We stappen het grote plein van Durbuy op wanneer ook Rob en Rinie het plein oprijden. Un grand Danois, twee Duveltjes en wat koffie en frisdrank... onze klassieke bestelling. We maken van de gelegenheid gebruik om onze laatste inkopen te doen. Waarom zouden we weerstaan aan de obligate jambonneau fumé of andere lekkernijen?

Elianne besluit om mee te rijden met Rinie en Rob en passeren nog snel langs de supermarkt. De anderen gaan te voet terug en vertrekken langs de het brugje over de Ourthe ter hoogte van brouwerij "La Marckloff" terug naar ons plateau du Soleil. Niet de zon maar striemende koude regen verwelkomt ons in onze straat. Thuis staat Elianneke al te koken, Rob en Rinie zetten het aperitief in. Dit wordt zeker terug een gezellige boel.