Catch-phrase of the day:

Everywhere is within walking distance if you have the time.

Steven Wright


4th April 2015

Distance today

Total distance

Weather


43 km

43 kmSleeping:  Hotel Dynastie, Gembloux.


Visitors:

Upon departure: Friends and family

Before the walk: Eliane


Route

  • Tervuren
  • Huldenberg
  • Terlanen
  • Ottenburg
  • Waver
  • Louvain-la-Neuve
  • Gembloux

Een sterke start met een ontbijt bij Jos na een nacht waarvan iedereen zegt niet  goed geslapen te hebben.  Familie en vrienden wuiven ons uit en ook het team van de wandelclub “Tervuren-Bos” verlaat even de controlepost aan de GBS om ons het beste te wensen.  Zou er veel volk zijn gekomen naar hun lentetocht?  Het regent immers en de wind is guur.

We trekken door het Zoniënwoud naar Huldenberg en via Ottenburg komen we in Waver.  Tijd voor een stop.  We besluiten iets te drinken in het café dat wordt uitgebaat door de weduwe van een notoir Brussels gangster...   Boven het urinoir titelt een poster ter promotie van de film Shadow (50 tinten grijs): “Vous avez attendu sa sortie. Certainement pas autant que lui”.  Is dit toeval... onze gangster  in kwestie kwam nooit vrij. Hij werd dood aangetroffen in zijn cel.

Bij het verlaten van Waver stuurt de GPS ons de N4 op, de drukke verbindingsweg tussen Brussel en Namen.  Aangenaam stappen is dit niet maar we vorderen wel snel.  Op 8 kilometer voor Gembloux mogen we eindelijk terug de velden in.  Ondertussen is ook het zonnetje van de partij.  Het wordt een mooie vooravond. De uitgestrekte velden en megagrote boerderijen zijn  een welgekomen afwisseling voor de drukte  van de N4.  Het hotel Dynastie  ligt even buiten Gembloux en de tocht vandaag was al 43 km.  We besluiten dus ook hier te blijven eten. Onze eerste dag Camino zit erop.