Isle sur la Sorgue

Een van de plaatsjes die men moet bezoeken in de buurt van Bédoin is Isle sur la Sorgue. Het Venetië van de Provence is onder andere gekend voor de vele antiquairs die zich vestigden langs de kleine kanaaltjes. We laten ons verleiden en kopen elk wel iets om ons eigen interieur een Provençaalse toets te geven. Als we onze trip willen afronden op een terrasje worden we elke keer vriendelijk doorverwezen. 


De tafels zijn gedekt voor de lunch en enkel iets drinken lukt gewoon niet, zelf in het cafeetje aan het station vangen wet bot! Awel merci! We laten het niet aan ons hart komen en laten we ons door Frankie op de swingende tonen van radio Nostalgie terug naar huis brengen. Dan doen we daar onze apero wel!


’s Namiddags zitten we ook vandaag in het zwembad, het duurt meer dan ander halfuur om 25 meter te zwemmen. We laten het ons allemaal welgevallen en dobberen in het zwembad op de manier waarop enkel ijsblokjes dit kunnen doen in een glaasje rosé.

 

Als we later die avond in de lokale supermarkt door een winkelbediende worden achternagezeten met een “Febreze” textielverfrissen begrijpen we dat het tijd is naar huis te gaan om te gaan douchen.