Eating is a Necessity but cooking is an Art.


8 augustus 2018

Distance today

Total distance

Weather
Sleeping: Camping Mellbystrand


De zon staat al even te schijnen vlak boven de horizon wanneer een totaal doorvoede langharige kat zich vlijt tegen de trap van één van de rijdende palazzi die ook op deze parking staan. Blijkbaar moest en zou poepoes mee op reis gaan. Eigenaardig volkje de rondtrekkende kampeerder! Gisterenavond stal een véél te oude langharige hippie met twee kinderen trouwens nog de show wanneer hij na zonsondegang zijn dakkoepels wou waterdicht maken met iets dat waarschijnlijk siliconen waren. Wanneer hij uiteindelijk toch van zijn dak kwam diende mevrouw hippie de siliconen uit zijn haar de plukken én snijden. We hebben eigenlijk wel medelijden maar proesten het toch uit van het lachen.

 

We laten deze vaudeville aan ons voorbijgaan en doen vóór het ontbijt een goede wandeling op het strand. We moeten uiteindelijk buiten wat boodschappen doen slechts een kleine 100 km verder geraken. Een héél rustig programma dus!

Het Mellbystrand is met zijn 12 km het langste strand van Zweden en dat willen we zeker niet aan ons laten voorbijgaan. De lunch bestaat uit een verse Griekse salade en gebraden kip… Na de lunch wandelen we over de camping tot aan de andere kant van de duinen en installeren ons voor een zéér luie namiddag. Zwemmen, slapen, mijmeren over de schitterende reis die we samen maakten en die nu toch wel écht tegen zijn einde loopt… Vrijdag nog een dag in Kopenhagen en daarna moeten we onverbiddelijk koers naar huis zetten.

Hoe het Zweeds gedeelte van ons Scandinavisch avontuur anders afronden dan met gerookte makreel en een rijke pastaschotel met zalm, dille en room? Niets is blijkbaar onmogelijk… het enige wat Eliane heeft weggelaten ten opzichte van het originele recept is heel de zaak met een ruime scheut wodka te flamberen… Het was vandaag inderdaad een culinair dagje vandaag!