Donderdag 27 februari… Frankie viert vandaag zijn 49ste verjaardag! Het gaat je goed maat! De traditie ten huize Moyaert wil dat de jarige mag kiezen of er eerder uitgebreid geluncht of eerder gedineerd wordt. Ook de plaats waar het festijn zal worden gehouden mag door de jarige zelf bepaald worden.

 

We besloten gisteren op onze terugweg ook vandaag terug tot in La Caleta te marcheren. We kunnen van de tocht gewoon niet genoeg krijgen en willen deze unieke ervaring zeker ook delen met Lea en Firmin. We bedachten een ingenieus plan waarbij een deel van de tocht te voet en een deel met de taxi zou worden afgelegd. Om al te lange voettochten in de volle zon te vermijden dachten we tot halfweg te stappen. Dat was natuurlijk totaal buiten Lea en Firmin gerekend. Waarom dan een taxi?!? Als we moe zijn stoppen we toch gewoon even op een terrasje waarna we gewoon terug mee verder stappen! Non mais? Zich laten doen door twee snotapen van nog geen 50! En zo was de toon gezet voor een verjaardagstocht die schitterend zou blijken!

Tijdens een eerste kleine stop onderweg laten we wat cola en mojito aanrukken. Meer dan halfweg komen we terug voorbij het hotel in quarantaine en stappen resoluut verder op ons doel. Tegen 12 flaneren we La Caleta binnen en laten we trots deze parel aan de kust ontdekken aan de ouders van Frankie. Ze vinden het inderdaad ook geweldig, hoewel Firmin er aan toevoegt dat het hier toch wat te kalm is voor hem. Voor Firmin mag er gerust wat meer “begankenis” zijn. We doen ons terug tegoed aan de pimentos en calamares… een mens kan er gewoon niet genoeg van krijgen.

 

 

We stappen met z’n vieren ook de volledige tocht terug naar huis en stoppen halverwege op een van de terrasjes waar Lea en Firmin ook zelf heel graag komen. Het is een paradijselijke plek dat een volledig uitzicht biedt op de stranden van Las Américas.  Voor Frankie een mooie start van een nieuw levensjaar en voor mij de perfecte afsluiter van een weekje Canarische Eilanden! Van harte een dikke merci voor deze schitterende gelegenheid!