Vandaag doen we een tocht tot in La Caleta, een dikke 10 kilometer wandelen langs de schitterende stranden van dit eiland! We lopen heel de tijd langs de oceaan en genieten van elke seconde. De volledige dijk is beplant met de meest kleurrijke vetplantjes… de meeste soorten heb ik nog nooit gezien. 

Voor mijn vertrek volgende week vrijdag zal ik zeker van een groot aantal plantjes stekken nemen zodat ik thuis nog kan verder genieten van de schitterende eiland.

 

In la Caleta trakteren we  ons een frisse pint en een portie “piment de Padron” en “pulpo alla plancha”. We zitten op een terrasje met uitzicht over de oceaan… beter kan het niet  worden! 

Bij valavond lopen we terug Las Americas binnen en besluiten nog even te passeren bij Manneke Pis… inderdaad Manneke Pis is ook hier in Las Americas. Deze Belgische kroeg serveert buiten perfect gesoigneerde Stella ook alle mogelijk andere Belgische bieren. Hier is verder geen Spanjaard te bespeuren maar Nederlands wordt hier ook niet gesproken… Aalsters, Brugs of Brussels anders wel.