Tweede Santiago meeting in Asten - Netherlands

 

Van 3 tot 5 november kwamen we samen in Asten - Nederland.

Wilma, Gerry, Rob en Rinie leidden ons rond in hun klokkenstad. Na een ruime lunch werden we rondgeleid in Asten... De wel héél late nazomer liet ons toe om te genieten van het zonnetje! Op een knus terrasje "buurtten" we er  gezellig op los.

Op dinsdagavond werd ons een echte feestdis voorgeschoteld... Onze twee goede feeën kunnen dus ook écht toveren in de keuken!  Rob besteedde de grootste zorg aan de selectie van de wijn en wist zelf "Stierenbloed" te vinden... kan je het nog herinneren... de rode wijn die we samen dronken op Cap Finisterre? Rinie ontpopte zich ondertussen als een entertainer first-class. De gedachten aan de grote Toon Hermans waren nooit ver weg... "In het begin zeggen de vrouwen... ik hou van jou. Bij het huwelijk beweren ze zelf ik hou héél veel van jou... en bij de scheiding sissen ze venijnig ik hou alles van jou!".


Dag 2

Na een ontbijt waarvan we op de Camino alleen maar konden dromen vetrokken we richting "de Peel". Het is een enorm natuurreservaat waar in het verleden turf werd ontgonnen. Het was er zalig lopen in de Griendtsveen. Kanalen wisselden af met enorme vijvers en open vlaktes beplant met veengras en  bossen van voornamelijk berken en eiken.

Na een dikke drie uur stappen en een stevige "La Trappe" brachten we een bezoekje aan "de Twinkeling", de winkel die Gerrie en Rinie hebben opgericht en nu pas hebben overgelaten.

De avond brachten we door in het Potdeksel, het eetcafé waar we al zoveel over hoorden tijdens de Camino. Afzakken in de kroeg.... neen! Dat deden we bij Gerrie en Rinie thuis!

Dag 3

Geen bezoek aan Nederland is volledig zonder een gepasseerd te zijn in de weidse velden en hectaren grote kassen of serres. Inderdaad, naast een wereldberoemde klokkengieterij heeft Asten ook heel veel groentenkwekers en bloementelers. 

Tijdens de wandeling door Asten en omgeving bezochten we een o.a. een Anthurium kwekerij. Voor ons vertrek bereidde Wilma ons nog een goede pasta en werden we getrakteerd op een "toetje" op z'n Rinies: Vanileroomijs, Advocaat en boerjongens (in brandewijn verzopen krenten).