1 day to arrive in Santiago. 


9 augustus

Distance today

Total distance

Weather


Dag 35

21 Km

849 kmWalking with:


Route:

  • A rzua
  • Pedruzo

De dag start verdorie vroeg vandaag. Ik eindig mijn gesprek met een aantal Spaanse vrienden en kan niet meer binnen in de zweetkeet waar we slapen…. Of waar ik althans zou moeten slapen. Eliane en Frankie liggen al een tijdje te maffen, ik moest zo zeer nog even de wereldvrede herstellen met m’n nieuwbakken Spaanse vrienden, de volgorde van de planeten herschikken. Een mens moet uiteindelijk zijn prioriteiten kennen. Ik slaap dus mijn eerste uren als landloper buiten op het trottoir maar heb vol vertrouwen in mijn Aziatische medemensen die altijd rond vier ’s ochtends vertrekken… vermoedelijk op zoek naar hun land van de rijzende zon. Ik sukkel dus toch rond een uur of vijf in mijn knusse slaapzak. Lang slapen zit er niet in maar toch effe… héél effe.


We zijn vlak voor Santiago en veel pelgrims zijn al in feestsfeer. Toch moeten er nog 40 dikke kilometers worden gestapt. Het is een blij weerzien voor Frankie en voor mij. Verleden jaar liepen we hier ook en het roept mooie herinneringen op. Bij de bar dat typisch pelgrimsbier serveert, krijg ik het heel even moeilijk. Ik weet pertinent voor wie ik mijn intenties hier heb gelaten. De tijd gaat sneller dan we willen, de evenementen in ons leven lopen niet zoals wij ze dachten te plannen,  de verwachtingen zijn ook niet ingelost en toch… toch blijven we dromen en de meest absurde ideeën projecteren.

 

We lopen verder en leren andere mensen kennen, een mega-wiskundige uit Cuba en zijn familie, een Gentse student en zijn broer en zus, en verder… een bende gelukkige mensen.