23 juli

Distance today

Total distance

Weather


Dag 18

18 Km

442 kmWalking with:


In een funky resto nemen we het avondmaal. Waarom geven Spanjaarden toch altijd  dubbele porties. We bestellen varkenslapje of kippenborst. Niet één maar twee stukken komen onze richting uit, en niet gewoon gebakken maar bereid als cordon-blue. Daarbij nog een serieuze portie frieten! Niet te doen. Gelukkig vroeg aan de ober de frieten te vervangen door sla… Brigitte vroeg een vegetarische schotel. Het dichtste bij haar wens was een dubbele croque-monsieur. Met ham en hopen kaas… ze doet haar uiterste best om het op te krijgen maar laat de korsten liggen. Ze haalt weer één van haar typische uitspraken uit:” J’ai les dents du fond qui baignent”! 


Route:

  • Nueva
  • San Esteban de Lece

De nacht in onze privé kamers is zalig. We spraken af nog samen te ontbijten en doen vandaag maar een korte etappe. We nemen afscheid buiten op de stoep van onze toffe Waalse vrienden. Met zware benen en zwaar gemoed vertrekken we… weliswaar véél minder zwaar geladen. Brigitte en Thierry doen een pak van onze bagage terug mee naar huis. Hebben we de les dan nog niet geleerd? Toch wel, maar we pakken onze rugzak met de ervaring van de Camino van verleden jaar. We stapten toen in prille lente door Frankrijk en zitten nu in volle zomer in Spanje.

 

 

Ook Mirna en Calvin zijn veel te zwaar belanden. We zagen ze gisteren op hun eerste dag en waren zeer zwaar geladen. Ze sleuren met alle camingspullen en vonden zelf nog plaats voor een gitaar. We spreken even samen en beslisten gisteren om een stuk van hun pakken terug naar huis te sturen. Ook de gitaar gaat terug naar huis. Mirna is nochtans niet aan haar proefstuk toe. Ze deed verleden jaar de Camino Frances… in de periode dat wij er ook toen waren. Hoezo? Ze doet haar verhaal en wij het onze. Wanneer blijkt dat zij ook Tom heeft gekend gaan onze haren rechtstaan. We informeren haar over de tragische afloop van de afloop van zijn Camino. Ze is er het hart van in. De wereld is klein op de camino. In Ribadesella drinken we samen een café con Leche en horen hoe de beiaard in de kerktoren een mooi deuntje speelt. Onze Nederlandse vrienden moeten dringend vertrekken richting postkantoor.  Calvin vertrekt en wenst ons een “Felice Navidad”. Ik stik bijna in m’n lach wanneer Calvin vraagt waarom? Hij wist niet dat hij eigenlijk ons een “vrolijk Kerstfeest” heeft gewenst.

 


Bij het verlaten van de stad wil Elianneke nog wat pleisters kopen… de uitgelezen gelegenheid voor Frankie en mezelf om snel een terrasje te placeren. We raden Elianne aan de tijd te nemen om en haar Sparadraps met zorg te kiezen. Deze badstad is hip en poep chique, we drinken nog samen nog een pintje en ontvluchten de gigantische drukte van mensen die van en naar het strand aan het lopen zijn. Hoe kunnen mensen in zo’n drukte met vakantie gaan en tot rust komen?

Eindelijk terug de heuvels in! Terug de geur van eucalyptus, de door de siësta blijkbaar verlaten dorpjes. Zo moet de Camino zijn. De moeite die we moeten doen om boven op de berg te geraken waar onze albergue ligt is ons zeker niet te veel. Helemaal boven zien we de oceaan, de weiden met de koeien en de bossen liggen aan onze voeten. Het is hier goed.. drie hoog in de wolken.

Nog een selectie uit de laatste foto's van Brigitte en Thierry.