Don't walk behind me; I may not lead.

Don't walk in front of me; I may not follow.

Just walk beside me and be my friend.

Albert Camus


5 juni 2015

Distance today

Total distance

Weather


DAG 61

22 Km

1625 kmPrevious daily reports: click Belgium, France, Spain.


Sleeping: Pension San Andreas, Estella


Walking with: Gerry en Wilma, Gisèle from Canada


Route:

  • Puente la Regna
  • Estella

We verlaten het stadje via het bureau van toerisme en halen daar ook onze stempel. We kopen nog nieuwe pins voor onze pet en zetten de tocht aan. De kleuren zijn onvoorstelbaar okergele bloemen van de brem, grijsgroen van de olijfbomen, de aarde is rood en de lucht staalblauw. Het is geleden van m’n kindertijd dat ik nog zo van kleuren heb genoten. Voor Pasen kreeg ik ooit een doos met kleurpotloden die zo mooi waren dat ik er gewoon jaren naar gekeken heb alvorens ik ze durfde te gebruiken. De bloemen van de brem geuren zo goed dat drie mensen ze aan het plukken waren. Ze maken er een soort van honing van.

 

We hebben écht genoten van ons hotel gisteren... misschien zelfs te veel. We zijn pas vertrokken rond 10 uur en lopen dus in de volle zon. Het is écht bakken. Op de paden in grint zijn er bijna geen schaduwplekken... het is snoeiheet! In Lorca gaan we in een klein winkeltje wat eten kopen en rusten uit in de schaduw.


Bij het verlaten van het dorp ontmoeten we Gisèle Verbeek. Neen niet uit België maar uit Canada. Haar overgrootvader emigreerde vanuit de kempen naar ginder. We staan samen voor het onvoorstelbaar mooie panorama van dit dorp. Ze vertelt verder dat ze even via IJsland een marathon is gaan lopen en nu de Camino doet. Ze runt alleen een boerderij met 150 koeien, 250 schapen en 29.000 kippen. Straffe madam. Onze 49 jaar oude Canadese doet naar eigen zeggen de Camino om te weten wat ze zal doen als ze volwassen zal zijn. We nemen afscheid en lopen op ons tempo door... tot ze ons terug inhaalt en zegt ons te herkennen. Van waar dan? Vanop de website verdorie! Een tante Lea uit België heeft onze site doorgegeven en heeft ook verteld dat ze daar maar eens diende op te kijken. Hoe gek is dit? Mensen uit Canada herkennen ons op de Camino via onze site!

 

Gisèle blijft rusten in Villatuerta, ze heeft last van pijnlijke voeten. We doen nog een laatste inspanning om tot Estella te geraken. Zo laat mogen we niet meer vertrekken. De hitte is quasi onhoudbaar. Bij het binnenlopen van Estella ontmoeten we Gerry en Wilma terug. We drinken samen iets en gaan snel douchen. We zijn doodop!