Alles heeft z'n schoonheid alleen ziet niet iedereen dat altijd.

Chinese wijsheid


7 juli

Main visits

Weather


Dag 3Sleeping: Holiday-Inn.

Torengebouw en Skywalk

Het tweede hoogste torengebouw van de wereld staat in Shanghai. Het spreekt voor zich dat we dit voor geld willen missen. De wijk Pudong was zo’n 20 jaar geleden nog een vissersdorpje, vandaag de dag is het het neusje van de zalm wat moderne architectuur en stadsontwikkeling betreft. Jaarlijks wordt er 55 miljard euro aan buitenlands kapitaal geïnvesteerd in deze wereldstad.

De Jin Mao tower telt 88 verdiepingen en is 420 m hoog. Op de allerhoogste verdieping heeft men een perfect uitzicht over de volledig stad. Spijtig genoeg regent het pijpenstelen en is het zicht belemmerd.

We hadden daarentegen wel een perfect zicht op het atrium aan de binnenkant van de toren. Op de 56ste verdieping van de toren is een hotel gevestigd dat op zich ook 32 verdiepingen telt, van de 56ste tot de 88ste verdieping. Het zicht op deze foto in van boven naar beneden, de twee kleine witte vlekjes in het midden van de foto zijn twee lampen in de lobby van het hotel op de 56ste verdieping.

 

 

 

Smekke, Gea, Jan, Flip en Steve keerden daarom terug op een heldere dag. Om de ervaring volledig te maken stelden ze zich niet tevreden met een ordinair bezoekje… ze gingen op de 88 ste verdieping, op ??? meter van de begane grond een wandelingetje doen buiten! U leest het goed. Eén van de top attracties is de zogenaamde Skywalk. Een wandelingetje doen van een 20-tal minuten  in de dakgoot van een wolkenkrabber… je moet er het lef voor hebben. Chapeau.

Shanghai museum

 

Op een regenachtige dag vlucht natuurlijk iedereen naar binnen… de file aan de ingang van het Shanghai museum is niet te overzien. Bovendien moet men buiten aanschuiven in de pletsende regen. Wie dacht dat deze model staat voor het communistische regime - iedereen gelijk voor de wet - heeft het duidelijk mis. Voor 40 RMB extra kopen we een ticketje voor de “fast lane” en steken dus de volledige file voorbij. Het museum geeft een prachtig overzicht van alle toegepaste kunstvormen. Meubels, ceramiek, kaligrafie, schilderkunst…. Alles wordt er tentoongesteld. We krijgen zo een mooi beeld van hoe de rijkelijke paleizen die we eerder bezochten, aangekleed waren.

Bezoek aan de Yu gardens

 

In het centrum van de stad ligt een parel van een tuin: Yu-garden, letterlijk vertaald “geschenk aan mijn ouders” is een oase van rust in een stad waar altijd lawaai en “begankenis” is. De tuinpaviljoentjes en pagodes worden afgewisseld door vijvers met bruggetjes. De lotusbloem steelt hier de show. Ondanks het slechte weer genieten we écht van zoveel natuurschoon. Alles is verfijnd, alles is in balans, vanuit elke hoekje krijgen we weer een nieuw betoverend perspectief.

Receptie in de kamer

 

Tegen 18 uur komen we druipend terug het hotel binnen. In zo’n regen kunnen we niet blijven lopen. We besluiten na een goede douche wat wijn en pintjes te gaan halen en openen in kamer 1316 het “Shanghai Grand Café” Binnen de kortste keren zitten we met een hele bende te lachen en glibberen… de boog kan niet altijd gespannen staan!