A room without books is like a body without a soul.

Marcus Tullius Cicero


6 augustus 2018

Distance today

Total distance

Weather
Sleeping: Wildkamperen op parking sportcentrum Göteborg.


We ontwaken in een camping die quasi verlaten is. Op zondag dienden de weekendmensen uit te checken voor 12 uur… vandaag vertrekt de rest. Frankie en ik besluiten terug te keren naar het privéstrand van de camping. Zaterdag kon je hier op de koppen lopen, vandaag is het een écht privéstrand, we zijn hier buiten twee andere mensen gewoon alleen. Het badwater is hier ook 22 graden, we hebben het ponton voor ons alleen!

Ook wij moeten uitchecken vandaag en vertrekken géén kwartier te vroeg vanop de camping. Het was gisteren ook héél druk in Smögen en besluiten vandaag terug te keren in de hoop minder horecatoeristen aan te treffen. Onderweg staan we in de maandagmiddagspits! Hoe dan? Bij het binnen rijden van het dorp is de staatswinkel gevestigd die alcohol verkoopt. Tot op de straat wordt file gedaan om de parking van de zaak op te rijden. Aangezien op zondag deze winkels niet mogen openen komt iedereen na het weekend het leeggoed binnenbrengen en vertrekken ze terug met volle koffers.

Er wordt besloten naar Göteborg te rijden via de autosnelweg, het regent ondertussen, er is weinig te zien. Tijdens deze rit wordt ons triumviraat aangevuld met het adellijk gezelschap van Graaf Alexander Iljitsj Rostov en het voltallige korps van het Metropol-hotel uit Moskou.  (Amor Towels, Gaaf in Moskou, Uitgeverij De Arbeiderspers, Amsterdam, Antwerpen, 462 p.)

Op een kleine 10 km van het centrum van Göteborg installeren we ons op een stalplaats voor campers. Geen camping aan 500 SEK, ook niet gratis wildkamperen. We betalen 80 SEK, dus € 8, om officieel te staan op de parking van een sportcomplex in de bossen op de heuvels voor de stad. Schitterende regeling!

 

Als avondmaal stelt ons Eliane een Indische salade voor met kip, curry en ananas. Zalig. Zoals meestal houden we het vroeg voor bekeken en duiken snel dromenland in.