Reizen in tijden van Corona… zouden we het doen of gewoon thuisblijven? Sinds maart

mogen we niet meer buiten komen en kunnen we nauwelijks nog ergens (in een horecazaak) binnen! Ik kan me niet herinneren wanneer het de laatste keer was dat ik in één aaneengesloten periode in België ben gebleven. Ik diende de drie weken stagebegeleiding in Dublin de cancelen en ook mijn bezoek aan Jean-Marie op La Réunion en Mauritius kon ik op mijn buik schrijven. Frankie en Elianne zagen hun reis naar Spanje aan hun neus voorbijgaan en vertrekken op reis werd onmogelijk.

Redenen genoeg dus om wél in te gaan op het

voorstel van Frankie en dus mee naar Tsjechië af te reizen. Een dikke 930 kilometer van Tervuren houden we halt in één van de voorsteden van Praag. De camping is gelegen op geen 10 minuten stappen van het station, is voorzien van prima sanitair en heeft ook nog een bar mét zwembad. Wat kan een mens meer wensen?

 

 

Frankie heeft een kleine 10 uur gereden en is zeker aan wat rust toe. Nu nog naar de stad trekken is geen goed idee. Het dorpje heeft een aantal prima cafeetjes die ook een excellente keuken bieden. Meer hebben we nu niet nodig

 

We installeren ons op de binnenkoer van wat vroeger een boerenhof moet geweest zijn en dienen onszelf een Staropramen toe? Een pijnstiller? Misschien een bloedverdunner of een aspirine… nee toch niet: een excellente pils uit het land waar het bier ooit voor het eerst werd gebrouwen.

 

Het valt ons onmiddellijk op dat op dit boerenhof iedereen grote pinten drinkt, zowel meneer als madam hijsen halve liters bier en roken daarbij nog als Turken!