Loze vissertje  - zesde act

Nog altijd niets gevangen! Het is te vroeg en te koud om in het meer te springen en hij besluit dus met een minibootje zijn dobbers te gaan controleren. Waar mikt die man dan toch op? Na een kleine zoektocht op internet leren we hoe Lake Lipno gekend is voor en door sportvissers. Er worden trofeeën gegeven met name in de “Predators Cup” en vele meer. Hier zitten vissen die meer wegen dan een volwassen mens!

 


 

Een zondagochtend aan het Lipnomeer. De zonsondergang was adembenemend, de zonsopgang hebben we gemist. Omwille van te laat? Neen, geenszins eerder omwille van geen zon! We besluiten naar het stadje te stappen en eens te verkennen wat daar allemaal kan worden beleefd. Niets, niente, nougatbollen! We kopen wat mondvoorraad in een supermarktje dat meer weg heeft van een gazettenkot en laten ons verleiden door een kraampje dat gerookt vlees verkoopt. 

Loze vissertje – zevende en finale act

 

Onderweg van het dorp naar de camping komen we een winkeltje tegen dat allerhande materiaal voor vissers verkoopt! Hoe heet de zaak? Lees zelf: FOP!!!! Net één letter verschil trouwens met FLOP!

Onderweg naar huis stoppen we even in “the windy point”. De surfclub van Lake Lipno. Ambitie hebben we zeker niet, althans toch niet om te surfen. We nemen plaats aan de bar en overschouwen het geheel. Een beachvolley-tornooi, een zumba-activiteit maar verder niets anders dan het luie leven op zondag. Onder een uit palmenbladeren geweven parasol genieten we van een mojito en keren terug naar de camping.

Tijdens de lunch maken we onmiddellijk ook de spaghettisaus voor ‘s avonds en genieten gewoon van het uitzicht. We observeren hoe een zwemmer toch wel héél diep het meer inzwemt en stellen ons de vraag of dit normaal is. Na een dikke 5 minuten komen de kamraderen hem naakt te hulp. De man blijkt niet alleen dronken maar ook nog volledig stoned te zijn. Hij is een lid van de trabantclub die hier op de camping zijn geïnstalleerd. Het is ronduit waanzinnig om te zien hoe de man zich gedraagt. Zelf heeft hij er blijkbaar geen last van maar zijn clubje neo-linkse snob-vrijdenkers des te meer!