Alle andere verslagen zijn op te vragen via Spain, France, Belgium en kies voor het stuk van de camino waarvan je de verschillende verslagen wenst te lezen.


Vergeet aub niet het contactformulier "Contact form" in te vullen indien je op de hoogte wenst te blijven... ook na 20 juli zullen er nog regelmatige updates zijn.15 juli 2015

Distance today

Total distance

Weather


Dag 100

0 Km

2400 kmPrevious daily reports: click Belgium, France, Spain.


Sleeping: Appart City Hotel, Pay


Travelling with:  Staf en Stef


Route:

  • Pau
  • Millau

 

Ontbijten doen we niet in dit hotel... de nacht was al bij al nog te doen. Frankie en ik zijn andere zweetkoten gewoon... het kon erger. We besluiten eerste een eind te rijden alvorens te stoppen voor koffie en koeken. In een charmant dorp met volledig gebeeldhouwde boom stoppen we even en het doet deugd. Madamme van dit barretje moet blijkbaar nog minder goed geslapen hebben dan wij... of anders is het gewoon een vervelend wicht. De tocht brengt ons pal doorheen de Cevennes; de landschappen zijn gewoon adembenemend. Ooit was ik hier al op vakantie met mijn broers en ouders... het roept herinneringen op die me zéér na aan m’n hart liggen. De namen van de steden zijn met totaal niet onbekend... zelfs sommige bezienswaardigheden herinner ik me. Souvenirs, souvenirs, quand tu nous tiens! Rond 11.00 u. beslissen we een aperitief te gaan nemen in een klein stadje. Er heerst een drukte die alleen maar kan wijzen op een klein marktje en héél veel toeristen... en zo is het ook. Het is ondertussen drukkend warm geworden, de kraampjes bieden dezelfde producten aan als toen destijds: zeepjes in alle geuren en kleuren, hoeden en handwerk, alle mogelijke kazen, worsten en producten op basis van olijfolie of honing. Kan je je kan inbeelden...?


Wij kiezen toch voor een vertrouwen 1664... van Kronenburg. We rijden verder richting Barjac. Daar hebben een hotel gereserveerd mét zwembad en willen daar ook van kunnen genieten. Bij aankomst hebben we écht wel véél geluk... de receptionist sluit net af en hoopt te kunnen gaan zwemmen in de rivier. Hij besluit ons toch te ontvangen waardoor wij sneller onze spullen in ons appartementje kunnen afzetten. Blijkt dat ze onze online boeking hebben moeten omzetten in een hogere categorie van kamer. Bij onze vraag of we nog een extra nacht kunnen blijven, moeten ze dat opnieuw doen! We slapen dus in een topkamer (plaats voor 6, eigen keuken en twee badkamers) voor de prijs van een derderangskamer! Bovendien kan ik hier een wasmachine gebruiken om de volledige inhoud van m’n rugzak een op te frissen. We gaan samen een pintje drinken en doen dan boodschappen. We beslissen om samen in ons luxe-appartement een koude schotel te maken.  Na het laatste uurtje van de Tour gezien te hebben gaan we naar het zwembad waar we tot 20 uur zullen blijven. Morgen is er hier markt, zaterdag gaan we de rivier Ardèche afvaren. Vive les vacances!