9 juli 2015

Distance today

Total distance

Weather


Dag 93

0 Km

2400 kmPrevious daily reports: click Belgium, France, Spain.


Sleeping:  Pension La Salle, Santiago


Travelling with: Staf en Stef


Route:

  • Home

Santiago! Natuurlijk willen ook Stef en Staf de stad bezoeken. Frankie en ik hebben onze souvenirinkopen uitgesteld tot nu... Bovendien hebben we het graf van Jacobus nog niet bezocht omdat er te veel volk aan het aanschuiven was. Na een kleine drie uur rijden, komen we Santiago binnen. Wat we deden in drie stapdagen kan dus blijkbaar ook in drie uur rijden. Als volleerde Santiagogangers loodsen we de auto recht naar het hotel waar we verleden week ook sliepen. We lopen de receptie binnen en boeken de laatste kamer voor vier... alsof het zo voorzien was. We betalen elk € 19 voor een kamer met volle luxe. De flessen wijn die we gisteren kochten voor de hippieparty komen nu wel van pas. We beseffen dat we onvoorstelbaar veel geluk hebben. Bovendien mag de auto gratis staan op de parking van de school.

We keren terug naar het centrum van de stad, bezoeken de kathedraal en gaan deze keer wél naar het graf van Jacobus. Ook de obligate souvenirs worden nu aangekocht... ik moet zeker voor alle familie en vrienden een aandenken kopen van deze tocht. Zelf geef ik me een aandenken dat ik nooit zal verliezen.

 

We passeren verder nog langs de disco waar we met de bende van Gésu zo lang hebben gefeest. We gaan uiteindelijk in de vroege uurtjes slapen... morgen zijn we niet gehaast!