Verschans u in tevredenheid want dat is een onneembare vesting.

Epictetus
Ons ingezondend oor Hans Janssens - Tervuren.


14 May 2015

Distance today

Total distance

Weather


Day 41

25 km

1091 kmPrevious daily reports: click Belgium, France, Spain.


Sleeping: Refuge Pelerin, La Coquille.


Route

  • La Coquille
  • Thiviers
  • Négrondes

Om 6.45 u. staan we op. Vroeg maar we hebben wel meer dan voldoende geslapen. Het is dus ook niet te verwonderen dat onze tocht vandaag start om 7.30 u. Ad geeft ons nog wat spullen meer voor onze lunch. Hij dacht gisteren zelf te koken, maar dat bleek niet nodig te zijn.

 

We volgen de historische route door veld en bos. We moeten absoluut voortmaken want later vandaag gaat het regenen... én vooral: de plaats die we hebben geboekt heeft een zwembad! Na een dikke twee uur marcheren, bereiken we Thiviers. Bij de bakker kopen we grote chocoladekoeken... ook voor ons is het vandaag feestdag. We lopen even de kerk binnen maar besluiten later terug te komen.  De dienst is nog volop bezig. Samen met Ad en Jean-Marie rusten we even uit. We menen in de kerk een beeldje van Sint-Jacob gezien te hebben maar uiteindelijk blijkt het Sint-Rochus te zijn. Geen foto dus. Achter de kerk staat nog een mooi kasteeltje. Via de route die de GPS ons suggereert, lopen we door tot Négrondes. Wat ons vooral opvalt, is dat men hier massaal notenbomen aanplant.


Na 25 kilometer marcheren, komen we aan in Négrondes. We slapen vandaag blijkbaar in een luxevilla.  Van het zwembad kunnen we spijtig genoeg geen gebruik maken... het regent ondertussen. De gastheer en gastvrouw zijn aangename mensen die ons onmiddellijk een thuisgevoel geven. Ze hebben ook een hond... een Tervuurse Herder! Na een warme ontvangst wordt ons een kamer aangewezen. Vol eiken parket, mooie stijlmeubels... machtig. Bovendien wil onze gastvrouw ook onze volledige was doen. Na 40 keer dezelfde vier T-shirts, kousen en boxershorts met de hand uitgewassen te hebben, zal dit geen luxe zijn. Het doet deugd te weten dat morgen onze hele rugzak fris zal rieken. Een kinderhand is inderdaad snel gevuld. Bovendien is er morgen algemene inspectie van de troepen... “De doorlichting” uit België komt morgen een bezoekje brengen. We zijn bijna halfweg en Frankie zijn ouders en onze goede vriendin Eliane komen ons opzoeken. Buiten twee dagen (marcheer)rust zullen we een eerste keer onze verhalen “live” kunnen vertellen. We zien er echt naar uit... en daarvoor doen we graag een extra inspanning. Frankie scheert zich zelfs voor de gelegenheid.
Zoals verwacht heeft de maaltijd dezelfde allures als het huis! Alles is tot in de puntjes verzorgd. Alle schotels zijn bereid met “produits de la maison” en smaken ons écht goed. Onze gastheer – een voormalig architect – blijkt ook een excellent woordkunstenaar te zijn. Hij rijgt de ene boutade aan de andere... om te gieren maar wel niet altijd gemakkelijk om te volgen. We ronden het diner of rond 22.30 u. Gelukkig is hier geen nachtklok.