UPDATE 27/5

 

Morgen schrijft Diederik zijn persoonlijk verslag. Vandaag moeten jullie het met een korte update doen: 

Diederik en Frankie melden na stevige tocht van 34 km goede aankomst in Hagetmau, Frans Baskenland, op 100 km van Lourdes: "Megatof stadje, volledig zuiderse sfeer met stierengevechtarena, platanen, fonteinen en frisse pinten. Morgen is de aankomstplaats Orthez, een plaats waar andere routes samenkomen. Dat belooft!" 

Met de voeten van Diederik gaat het weer beter, mede dankzij een nieuw paar en een oud paar op de leest.

Tot morgen!

(Dirk Staf, tijdelijk verslaggever)

Last 5 days in France


Big thinking precedes great achievement.

Wilferd A. Peterson


26 May 2015

Distance today

Total distance

Weather


DAG 51

16 Km

1368 kmPrevious daily reports: click Belgium, France, Spain.


Sleeping: Hotel Mont-de-Marsan


Route:

  • Gaillères
  • Mont-de-Marsan

Na een ontbijt in het hotel-bar-resto-tabac-bakker-kruidenier (misschien zélfs autocontrolestation) vertrekken we voor een héél korte etappe. Slechts 16 kilometer tot Mont-de-Marsan. Véél te bezoeken is er in deze stad niet. We checken in in het hotel “des Pyrenees”, in kamer... 27! We hebben een half dagje nodig om onze oversteek van de Pyreneeën logistiek voor te bereiden:

1. De laatste paar dagen in Frankrijk boeken

2. Mijn rechterschoen op de leest laten zetten

3. Sandalen kopen

4. Een laatste pakket maken van spullen die mogen worden teruggezonden (we schatten dat zo opnieuw drie kilo weg kan)

5. Een bezoek aan de kapper (nu we nog kunnen uitleggen wat we precies wensen)

6. Muggenmelk in industriële hoeveelheden


Hoe hilarisch kan het zijn om samen met Frankie sandalen te kopen – dé meester in footware van Tervuren? We bestuderen het uitstalraam van een “goede zaak” en besluiten binnen te  gaan, een plastic zak van “shoepas – Tervuren” in de hand. Frankie zegt met zekerheid... deze moet je kopen. In de winkel ontpopt onze Frankie zich onmiddellijk terug tot verkoper eerste klas.  Het duurt geen twee minuten alvorens ik stapels schoenen voor me heb, maar als klant moet ik het duel van twee topschoenverkopers laten voorgaan. Ik sta met twee verschillende modellen in de hand en zou graag nog wat info hebben maar daarvoor hebben ze geen tijd! Madame roept haar dochters, men vergelijkt merken, ze bestuderen (zaken)cijfers en verkoopstrategieën. Deze vaudeville is gewoon geld waard.

De stad zelf is niet echt de moeite. Heel de familie “margi” blijkt hier te wonen. Frankie schudt een van de beste oneliners ooit uit zijn mouw: ”Voor een stad waar niets te bezoeken is, is er wél veel te zien!”. En zo is dat. Op het terrasje aan het stadhuis ontmoeten we Geraud de Saintefeu terug. Hij loopt al een tweetal weken mee. Philippe Walqueme “Walkman” vervoegt ons. Het wordt een gezellige boel! Dineren doen we bij de Chinees... vermoedelijk de laatste voor we terug aan tafel schuiven bij Wis in Tervuren!