Catch-phrase of the day:

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you did not do than by the ones you did. 

Mark Twain


5 May 2015

Distance today

Total distance

Weather


Day 32

24 km

861 kmPrevious daily reports: click Belgium, France, Spain.


Sleeping: Refuge, Cluis.


Refuge with: Wilma & Gerry, Ad (NL), Ingrid & Yuta (D)


Route

  • Le Châtre
  • Cluis

Vandaag zijn we niet gehaast... we hebben slechts 24 kilometer af te leggen.  De dame des huizes heeft een mooie ontbijttafel klaargezet. We nemen alle tijd om rustig te ontbijten. Ze maakt een zacht gekookt eitje dat we zoals vroeger met “soldaatjes” opeten.  Ze vertelt dat ze een belachelijk klein pensioen heeft en dat ze haar hele vermogen in deze site gestoken heeft.  Ze kan dus niet anders dan hier blijven.  We zijn de eerste pelgrims die ze dit jaar mag ontvangen.  Moeilijk te begrijpen, gezien de ongelooflijke ligging. 


We verlaten de stad van Georges Sand onder een zwarte hemel.  Het waait serieus en we weten niet of we het gaan droog kunnen houden. Onderweg komen we nog twee Duitse pelgrims tegen.  We ontmoetten elkaar gisteren al in de stad.  Ze lopen naar dezelfde refuge als deze die we ook hebben besproken.

Cluis ligt boven op een heuvel... een typisch Frans dorpje: gesloten kerk, gesloten resto, gesloten kruidenier. We zijn het nu stilaan gewoon aan het worden. In de refuge is ook Ad aangekomen, en ook Wilma en Gerry komen er straks aan.  We slapen met 7 in een huisje dat voorzien is voor 6.  Ad besluit z’n slaapmat te gebruiken.  Gelukkig heeft onze gastvrouw gisteren voor ons gereserveerd.

 

Slapen zal de komende weken een moeilijke zaak worden.  Vanaf morgen komen ook de pelgrims van het noordelijk pad op onze weg.  La bousculade!  Op tijd reserveren en plannen is de boodschap.  Aangezien we deze namiddag meer tijd over hebben, zet Frankie zich aan het bellen.  Wie eerst belt, wordt eerst bediend.